Koncert: Mateusz Pospieszalski Quintet w Akademii – 2020-11-09

Na scenie “Akademii Dziennikarstwa i Realizacji Dźwięku” wystąpił Mateusz Pospieszalski Quintet. Koncert został zarejestrowany wizyjnie i dźwiękowo.

Mateusz Pospieszalski – multiinstrumentalista, kompozytor, aranżer, producent i wokalista. Zawodowo na scenie od szesnastego roku życia. Autor solowych projektów, w których znajduje przestrzeń na realizacje swoich muzycznych inspiracji. Od 1986 roku członek legendarnego zespołu VOO VOO. Gra na saksofonach, fletach, instrumentach klawiszowych i perkusyjnych, klarnecie basowym i akordeonie. Jeden z najbardziej cenionych polskich producentów i aranżerów muzycznych. Na swoim koncie Mateusz Pospieszalski posiada dziesięć Złotych Płyt oraz Platynowe Płyty.

Współpracował z zespołami: Śmierć Kliniczna, Maanam, Tie Break i Graal oraz Stanisławem Sojką i Anną Marią Jopek i Januszem Radkiem. Obecnie gra w zespole Voo Voo i współpracuje z zespołem YeShe oraz 2Tm2,3. Skomponował muzykę do kilkudziesięciu filmów i przedstawień teatralnych.

Galeria z koncertu: TUTAJ

Fragmenty koncertu opublikujemy – już niebawem.

x